Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility


Ik vertel je waarschijnlijk niks nieuws als ik zeg dat wijsheid bij mij een belangrijk thema is. Dat dat zo zou zijn voorspelde ik zelf ergens rond mijn 27e, toen ik tegen een voor mij belangrijke leraar zei dat ik ‘later als ik groot was een wijze vrouw wilde worden’.

Deze leraar vond dat ik er al voor 90% was, maar ik ervoer dat beslist niet zo.
Ik voelde me onzeker, behoorlijk afhankelijk van de oordelen van anderen, zoekende, onwetend. Ik stelde me voor dat als ik eenmaal wijs was, ik vol zelfvertrouwen en vooral vol antwoorden zou zitten.
En hoe ik dan aan die wijsheid ging komen? Nou, zoals ik gewend was, dacht ik. Door veel boeken te lezen en opleidingen te volgen. En heel veel na te denken.
Dat ging ik dus ook doen.

Het zal je niet verbazen dat ik ook behoorlijk migrainepatient was. Mijn hoofd barstte bijna uit elkaar van de spanning – spanning om alles goed te doen, niet te falen, geen domme dingen te zeggen of te doen, niemand voor het hoofd te stoten, niet afgewezen te worden, niet door de mand te vallen…

Ik zal nooit beweren dat al dat lezen en opleidingen volgen niet tot wijsheid leidde. Maar ik kwam er wel door schade en schande achter, dat ik een heel belangrijk deel van mij, zonder me dat bewust te zijn, verwaarloosd had. En dat mijn wijsheid zonder dat deel nooit compleet kon zijn.
Ook kwam ik er achter dat zoeken en onwetendheid beslist niet het tegendeel van wijsheid zijn!

Eigenlijk pas toen ik ging mediteren en mindfulness en yoga ging beoefenen, besefte ik wat ik al die jaren over het hoofd had gezien – letterlijk doordat mijn hoofd al het werk deed.
Wat ik niet wist, en jij misschien ook niet, is dat 95 – 99% van ons gedrag door ons onderbewuste wordt aangestuurd. En dat ons onderbewuste met ons communiceert via het lichaam.

Als je, zoals ik destijds, volledig via je vijf-zintuiglijke waarneming (gericht op de buitenwereld, niet je binnenwereld) en je ratio probeert te leven, kom je heel vaak uiteindelijk in de knel.
Omdat je

alle belangrijke boodschappen van je lichaam mist (ik had geen idee waarom ik zo vaak hoofdpijn had, en probeerde dat met zware medicijnen te bestrijden – zinloos)
alle onbewuste programmering de dienst laat uitmaken – programmering die in de eerste 7 jaar van je leven geconditioneerd is en erop gericht om te kunnen overleven in de omstandigheden toen. Heel vaak zijn die programma’s nu niet meer functioneel, in tegendeel (pleasen, in je schulp kruipen, of juist overal tegenaan schoppen, disfunctionele relatiepatronen herhalen, kortom: je overbekende valkuilen)
geen bewust contact weet te maken met het hoger bewustzijn – wat ik ook wel de boodschappen van de ziel noem. Daardoor is het lastig om met vertrouwen en daadkracht datgene in de wereld te zetten wat jou écht ten diepste drijft

Toen ik dit eenmaal ging begrijpen, begon mijn leven drastisch te veranderen.

Mijn migraine verdween, omdat ik de onderliggende patronen kon helen.
Ik probeerde vertrouwen en liefde niet meer (alleen maar) uit bronnen buiten me te krijgen, maar begreep dat ik de sleutel in handen had om mijn eigen bron van liefde en vertrouwen aan te boren.
Ik ontdekte bovendien dat de wereld heel veel meer is dan materie, dat alles energie is en toen… ging er pas echt een wereld voor mij open.

Daardoor leerde ik ook dat júist niet weten de grootste wijsheid bevat die je je maar kunt denken. Omdat energetische communicatie (ervaring) alleen maar nu kan zijn. En alleen maar belemmerd wordt door alles wat je dénkt te weten. Denken is een leuk en handig gereedschap, maar zit vaak alleen maar vreselijk in de weg.
Ideeën daarentegen, invallen, of rechtstreeks weten – ja, dát is weer een ongelooflijk spannende en opwindende ontdekkingstocht naar wijsheid.

Alles wat ik leerde, en nog steeds leer, over wijsheid, deel ik nu met de wijze vrouwen waarmee ik werk.

En zoals je waarschijnlijk weet doe ik dat nu ook in mijn sprookjeshuisje in de bossen bij Doorn. Daar zijn al wat wondertjes geschied. Het is een magische plek.

Ik werk er 1-op-1 (een sessie, of een hele dag), maar houd er deze zomer ook voor het eerst een mini-retraite.
Drie dagen vrouwenwijsheid. Drie dagen persoonlijke en spirituele ontwikkeling die voelt als vakantie. En na die drie dagen is niets meer het zelfde.
Mijn sprookjeshuisje is klein, we werken met een klein groepje, en er zijn al twee plaatsen bezet. Maar er zijn er nog twee open!

Klinkt als precies iets voor jou? Kijk hier voor verdere informatie en mail me (karin @ karinbosveld . com) dan hebben we snel contact.

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.